Foredragsholdere
Her er oversikten over alle foredragsholdere, sortert alfabetisk:
Anita Topdal, Forsvarsbygg
Egil Hogna, Norconsult
Eilif Hjelseth, VDC Norway / NTNU
Espen Dahl-Mortensen, Flaget AS (Profil kommer)
Goran Huseinovic, Rambøll
Johnny Rimestad Sætre, Backe (Profil kommer)
Jon Lereim, BI
Lars Christian Christensen, MultiBIM / NTNU (Profil kommer)
Martin Fisher, CIFE / Stanford University
Peter Scherer, FHNW, Sveits (Profil kommer)
Ragnhild Nøstvold, Bane NOR (Profil kommer)
Øystein Graffer, Statsbygg (Profil kommer)
Øyvind Børstad, HENT (Profil kommer)
Detaljert program innholder lenke til LinkedIn profil
.

Anita Topdal
Stikkord for presentasjon:
Forsvarsbygg fokuserer på god flyt i prosjektene. Vi benytter filosofi, metodikk og verktøy fra Lean Construction, VDC og Systematisk ferdigstillelse for å oppnå dette. Formålet er at prosjektene våre skal bli flyteffektive, og at vi skal klare å levere mer forsvarsevne gjennom bedre leveranser, høyere kvalitet og mer effektiv gjennomføring. Vi kaller dette Flyt i prosjektene i Forsvarsbygg. Topdal vil fortelle hvordan Forsvarsbygg jobber med Flyt i prosjekt, forventinger til sine samarbeidspartnere og hvordan de har jobbet strukturert med implementering de siste fem årene.
Hvorfor delta:
Den beste måten å bli bedre på er å lære av andre, erfaringsdele og lære av egne erfaringer og ha fokus på kontinuerlig forbedring. På VDC konferansen står akkurat disse tingene i fokus og man møter mange fremoverlente bransjekollegaer.

Litt om Anita Topdal:
Anita Topdal har lang erfaring innenfor prosjektering og prosjektledelse i bransjen, og har de siste 12 årene aktivt brukt Lean Construction, VDC og systematisk ferdigstillelse i sin prosjekthverdag. Topdal har erfaring fra Rambøll, Statsbygg, Helse Bergen og nå Forsvarsbygg der hun de siste fem årene har hatt ansvar for prosjektgjennomføringsmetodikken og filosofien Flyt i prosjekt.
.

Egil Hogna
VDC sørger for at vi skaper verdi for kunden og samtidig reduserer risiko gjennom hele prosjektet, som følge av involvering, transparens og økt forutsigbarhet.
Stikkord for presentasjon:
Norconsults strategi og prinsipper for god prosjektgjennomføring og hvordan det samsvarer med VDC. Hvorfor vi ønsker å satse på VDC og noen eksempler på hvordan det har påvirket våre prosjekter.
Hvorfor delta:
Alle som samles på VDC Norway konferansen ønsker å å gjøre byggeprosjekter bedre, og jeg gleder meg til å høre om konkrete prosjekter og fra andre aktører om hvilke tiltak som gjøres for å bidra til bransjeløftet.

Litt om Egil Hogna:
Egil Hogna, født 12. mars 1971 i Oslo, er sivilingeniør og næringslivsleder med en karriere innen flere store industri- og teknologiselskaper. Han har en mastergrad i industriell økonomi fra NTNU i Trondheim og en MBA fra INSEAD, samt lederutdanning fra Harvard Business School.
Hogna startet sin karriere som konsulent hos McKinsey & Company fra 1994 til 1999. Deretter gikk han over til Norsk Hydro, hvor han blant annet jobbet som konserncontroller og visepresident for Hydro Aluminium Metal Products. I 2003 begynte han i Yara International, hvor han hadde flere lederstillinger, blant annet i konsernledelsen som Finansdirektør (CFO) og konserndirektør for Nedstrøm.
I 2015 ble Hogna utnevnt til konsernsjef i Sapa Group, verdens største produsent av aluminiumsprofiler. Etter Hydros oppkjøp av Sapa i 2017 ble han medlem av konsernledelsen i Hydro som leder av forretningsområdet for ekstruderte løsninger frem til 2020. Siden desember 2020 har han vært konsernsjef i Norconsult ASA, Norges største rådgivende ingeniørfirmaer med 6500 ansatte som gikk på børs i november 2023.
Hogna er kjent for sitt fokus på teknologi, innovasjon og bærekraft, samt sin evne til å lede store, komplekse organisasjoner. Han har også vært opptatt av en flat organisasjonsstruktur og har brukt mye tid på å møte ansatte og kunder over hele verden i alle sine stillinger.
.

Eilif Hjelseth
VDC pitch:
VDC er rammeverket for BRANSJELØFTET!
Stikkord for presentasjon:
Bransjeløftet – VDC Norway er medlemsforening som sikrer deg et faglig fellesskap for kontinuerlig kompetanseutvikling.
Vi lanserer «VDC-anskaffelesveilederen»
Hvorfor delta:
Mange grunner – Det har også en kostnad å ikke-delta!
Vi har mange eksempler på suksessfulle «VDC-prosjekter» – så hvorfor blir ikke alle prosjekter gjennomført med VDC. Et av svarene er at vi ikke helt tror på at vi klarer å gjenskape suksessen. På årets VDC konferanse vil du få svar på hva du kan gjøre, og få støtte fra andre, til å sikre vellykket gjennomføring av neste prosjekt.

Litt om Eilif Hjelseth:
Eilif Hjelseth er professor ved Institutt for bygg- og miljøteknikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Fagområdet er digitalisering av prosesser i hele byggeriets livssyklus med bruk av bygningsinformasjonsmodellering (BIM) og støtte av kunstig intelligens (KI). Ved NTNU underviser han digitalisering fra bachelor- til PhD. Han har vært en pådriver for aktiv og ansvarlig bruk av KI i undervisningen. I Standard Norge er han er komiteleder for SN/K 257 «BIM standardisering», medlem av SN/K 586 «Kunstig intelligens» og SN/K 624 «Digitalt Produkt Pass». Han har vært norsk ISO-ekspert og med på utviklingen av NS-EN-ISO 19650 fra første møte. Han der styremedlem i buildingSMART Norge og var med å utvikle løsningen for Professional Certification. I Prosjekt Norge leder han Arena for digitalisering. Han er leder for temaet «Digitalisering og bruk av KI» i Bedre megaprosjekter. Hjelseth har variert arbeidspraksis fra programvareutvikling i Selvaag BlueThink, Standard Norge, Direktoratet for byggkvalitet og forsker ved senter for rettsinformatikk ved Juridisk fakultet, UiO.
.
Goran Huseinovic
VDC pitch:
I store tverrfaglige prosjekter er det veldig lett at fagressursene dykker dypt inn i de tekniske løsninger, uten at de nødvendigvis har stort fokus på det tverrfaglige eller prosjektets overordnede mål. Prosjektledelsen prøver etter beste evne å styre prosjektene sine i en hektisk hverdag, med en jungel av verktøy som håndteres.
Er det noen risiko knyttet til en slik tilstand? Hvor sikker er vi på at vi sitter igjen med de beste løsninger som gir alle aktører mest mulig nytte? Hvor sikre er vi at disse kommer tidsnok med riktig kvalitet, mens maskinene til Entreprenør er i gang?
VDC rammeverket er kanskje det mest konkrete og unike rammeverket som integrerer digitale verktøy og prosesser for å skape en samlet, virtuell modell av prosjektet, der hele prosjektet jobber mot felles prosjektmål. Effektiv planlegging, strukturert samhandling som skjer i takt, samt simulering gjennom virtuelle modeller og integrerte informasjonssystemer, sørger for bedre koordinasjon, mer effektiv ressursutnyttelse, færre feil og kostnadsbesparelser for prosjekter.
Stikkord for presentasjon:
• Dele erfaring om hvordan Rambøll jobber med å integrere VDC rammeverk i sitt styringssystem slik at flere prosjekter nyttiggjør seg av VDC rammeverket.
• Øke kompetanse om VDC gjennom systematisk og målrettet tilnærming til kompetansebygging av prosjektressurser og prosjektroller.
• Veien videre

Litt om Goran Huseinovic:
Goran er intuitivt opptatt av en mest mulig optimal prosjektgjennomføring, der teknologi, mennesker og prosesser harmoniserer med hverandre i en vakker dans. Goran har en årrekke lang erfaring fra tverrfaglig komplekse prosjekter, både fra energi og bygg og anlegg bransjen, og har erfaring både innen LCI, BIM, VDC og Prosjektledelse. De siste årene har Goran også innehatt rollen som Leder for Operational Excellence og Kvalitetssjef i Rambøll Norge og tar med seg nyttig erfaring på selskapsnivå.
Goran gjennomførte sin første VDC sertifisering i 2018 og er fra 2023 sertifisert som Mentor in Advanced Virtual Design and Construction fra NTNU og Stanford.
.

Jon Lereim
Jon Lereim har bakgrunn fra både akademia og industri

Litt om Jon Lereim:
Akademisk karriere består av professorat i marine konstruksjoner ved NTNU, deltidsprofessorat ved Handelshøyskolen BI i prosjektledelse, kvalitetsstyring og risikostyring, førsteamanuensis for International Executive Master of Management in Energy ved BI, gjesteprofessorat ved Nanyang Technological University i Singapore, gjesteprofessor og fakultetsmedlem ved Lorange School of Business i Zürich, Sveits, og eksternt styremedlem i MBA Management ved Cranfield University, School of Management i Storbritannia.
Bransjeerfaringen dekker omfattende bransjeerfaring i ulike lederstillinger i olje- og gassindustrien, som DNV, Saga Petroleum, Aker Maritime og DONG Energy, styremedlem i Aker Corporate IS/IT Strategy Board, og styremedlem i Altinex (Noreco), et mindre oppstrøms lete- og produksjonsselskap innen olje og gass. Han var også leder for prosjektledelseskontoret i Dong Energy i København, Danmark, og leder for Siri Platform Incident Assessment Team.
Akademi-sporet:
Ble beskikket til professor i marine konstruksjoner ved NTH i 1986, dernest permanent professor II på BI fra 1991 til dags dato. På BI har fagområdet vært primært prosjektledelse og prosjektøkonomi, usikkerhetsstyring, kontraktledelse og kvalitetsledelse i prosjekter.
Har vært dekan på BI for den Internasjonale Energi Masteren, Executive Master of Management i Energy fra 2015 til og med 2023.
Gjesteprofessor ved Nanyang Technological University, Singapore,
Gjesteprofessor ved Lorange School of Management, Zurich, Sveits og
Eksternt styremedlem ved MBA Management at Cranfield University, School of Management UK.
Leder kunnskapsarena Eierstyring og porteføljestyring i Prosjekt Norge
Industri-sporet:
DNV: Leder for stålavdelingen industri og offshore divisjonen
Saga Petroleum ASA: Leder basis konstruksjonsavdelingen og Risk manager Snorre, senere personal- og organisasjonsdirektør
Aker Maritime : Strategi og organisasjonsdirektør.
Styremedlem i Altinex og fusjonert med Noreco
Leder PMO i Dong Energi, København
Granskningsleder for skadevurderinger på Siri-plattformen.
.

Lars Christian Christensen
MultiBIM AS
VDC pitch:
Stikkord for presentasjon:
Hvorfor delta:
Litt om :
.

Martin Fischer
Professor Fischer’s research goals are to improve the productivity of project teams involved in designing, building, and operating facilities and to enhance the sustainability of the built environment.

His work develops the theoretical foundations and applications for virtual design and construction (VDC). VDC methods support the design of a facility and its delivery process and help reduce the costs and maximize the value over its lifecycle. His research has been used by many small and large industrial government organizations around the world.
Academic Appointments
Professor, Civil and Environmental Engineering
Senior Fellow, Precourt Institute for Energy
Member, Wu Tsai Human Performance Alliance
Administrative Appointments
Director, Center for Integrated Facility Engineering – CIFE (2001 – Present)
Faculty Co-Director, Frontier Technology Lab – FTL (2023 – Present)
.
Navn
Bilde
Virksomhet
Logo
VDC pitch:
Stikkord for presentasjon:
Hvorfor delta:
Litt om deg selv: