Digitaliseringsforum

Forumet skal fokusere på bruk datatekniske metoder og verktøy for å erstatte eller effektivisere manuelle eller fysiske oppgaver knyttet til alle faser i byggeprosjekter.

Vi er igang med medlemsaktiviteter og publikasjoner! 
Først ut er et frokostwebinar i slutten av september der vi oppsummerer digitaliseringsstatus og veien videre for byggebransjen. Videre planlegges det sesjoner om:
– Verktøykombinasjoner som har gjort en forskjell
– Analog vs. hybrid vs. digital prosjektgjennomføring
– All-in-one vs. Best-of-breed programvare

VDC Norways digitale veikart (ferdigstilles våren 2025)
Gevinstrealisering forutsetter at hele næringen digitaliserer sammen. Veikartet skal vise overordnet hvordan næringen må jobbe for å bli en heldigital og seriøs næring. Private og offentlige bestillere har et særskilt ansvar for å stille krav til digitale leveranser (ref. anskaffelsesveilederen.) Målet med veikartet er å skape forståelse, forankring og engasjement fra prosjektdeltaker til toppledernivå.

Digitaliseringsforumets oppdrag:
Digitaliseringskompetansen er i de fleste byggeprosjekt er i dag litt tilfeldig og avhengig av ildsjeler. Prosjekter har i dag behov for en «digitaliseringsminister» – den rollen finnes beklageligvis ikke i de fleste prosjekt. Det er dette kompetansebehovet forumet skal fokusere og levere på.

Vidar Isaksen i dPlan (programvare & tjenester) har sagt ja til å lede forumet og ønsker støtte fra flere med programvare- og digitaliseringskompetanse. Vidar Mobil 47663346.

Ta kontakt med Eilif på e-post eller mobil 952 66 100 om du vil bli med i dette forum!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Personvernerklæring - åpnes i en ny fane