VDC-rammeverket – CO og PO

Setter vi prosjektet i fokus, eller ikke?

Bakgrunnen for CO og PO – Utviklet for integrerte prosjekter som skal levere «High Preformance Buildings»

I alle prosjekter finnes en stor variasjon av styringsmål for prosjektene, ulikt fokus, retning og målbare parametre og aktiviteter. Hvorfor er det slik? Hvorfor er det ikke en enklere tilnærming som gir prosjektene større mulighet for å treffe innenfor måltavla, ikke bare nå og da, men hver gang?

Det de da gjorde var å standardisere et målstyringsapparat kalt CO og PO. De endte opp med Client Objective, alle effekter og planlagte prestasjoner som du kan måle og verifisere etter at prosjektet er realisert. Det andre fokuset ble Project Objective, alle mål du vet ble oppfylt (eller ikke) ved overlevering/overtakelse, slik som kostnad, tid, kvalitet, sikkerhet osv…

 

 

Hva er det da som gjør dette så vanskelig?

Det er lett å tenke på et prosjekt fra sitt eget ståsted, ditt scope, eller hva du kan påvirke. Det er lett å dumpe rett i gryta av suboptimalisering og egoistisk fokus, hver gang!

Hva hvis du tenker på prosjektet? Hva er det prosjektet skal prestere? Hva skal være målene for prosjektet ved overlevering, uavhengig av kontrakt, byggherre, entreprenør eller rådgiver? Det er først når vi fjerner fokus på meg, deg, dem osv. målstyringsapparatet gir mening.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Personvernerklæring - åpnes i en ny fane